Geni RaitisojaEsittelyssä tällä kertaa on projektitiedottajana Tuluksessa toimiva Geni Raitisoja. Filippiineiltä Suomeen vuonna 2003 muuttanut Geni on kansainvälisesti kokenut viestinnän, markkinoinnin ja digiosaamisen ammattilainen. Hän suorittaa parhaillaan digimediaosaajan ammattitutkintoa Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa oppisopimuskoulutuksena, josta hän valmistuu toukokuussa 2020.

Vielä Filippiineillä asussaan Geni työskenteli englannin kielen opettajana ja journalistina kolmannen sektorin eri organisaatioissa. Tyypillisestä filippiiniläisestä poiketen hän puhuu natiivin tasoisesti englantia, jopa paremmin, kun muita maan virallisia kieliä. Genin tähtäimessä jo varhaisessa vaiheessa olikin ura kansainvälisten työtehtävien parissa.

”Sen lisäksi, että olen käynyt kouluni ala-asteelta lukioon asti englanniksi, olen lähes aina toiminut kansainvälisissä yrityksissä. Jopa Filippiineillä työskentelin espanjalaisissa ja amerikkalaisissa yhtiöissä”, Geni kertoo.

Toimittaja, projektipäällikkö, digimarkkinointivastaava…

Geni muutti Tampereelle suomalaisen aviomiehen mukana ja heillä on nykyään kaksi lähes aikuista lasta. Heti uuteen kotimaahansa muutettuaan Geni aloitti suomen kielen opiskelun.

Hän pääsi nopeasti työharjoitteluun kansainväliseen mediayhtiöön tuottamaan Kiinaan liittyviä sisältöjä eri kanaviin. Lopulta työharjoittelu venyi kahdeksan vuoden työsuhteeksi, jonka aikana Geni työskenteli yhtiössä muun muassa projektipäällikkönä, verkkokaupan vetäjänä, digimarkkinointivastaavana sekä varapäätoimittajana.

Kahdeksan vuoden jälkeen Geni hakeutui uusiin tehtäviin ja päätyi pariksi vuodeksi viestintäkonsultiksi lontoolaiseen media- ja markkinointifirmaan. Tämän jälkeen hän löysi tiensä media-alan täydennyskoulutukseen – ja Tulukseen.

Todellinen moniosaaja Geni haluaa hahmottaa kokonaiskuvan ennen kuin ryhtyy suunnittelemaan strategiaa

Tuluksessa Geni pääsee tekemään monipuolista sisällöntuotantoa eri asiakkaille sekä englannin kielen natiivioikolukua. Taustastaan johtuen hänellä on vahvaa näkemystä myös muun muassa strategiseen viestintään ja yrityspolkujen rakentamiseen.

”Strategista polkua suunniteltaessa on aina mietittävä myös kokonaiskuvaa. Digimarkkinointi ja strateginen viestintä ovat erityisalaani, mutta myös kirjoittaminen. Lisäksi nautin myyntityöstä ja asiakaspalvelusta. Eli olen moniosaaja, kaikki käy!” hän heittää.

Työpaikan ulkopuolella Genillä on piileviä kykyjä myös ruoanlaitossa. Hän kuvailee itseään leikkisästi suomalaiseksi mummoksi, joka rakastaa marjojen ja sienien poimimista.

”Olen todella hyvä kokki! Olen useasti kokannut tarjoiluja tuttavilleni erilaisiin juhliin. Viimeksi tein kaikki tarjoilut ystäväni isän syntymäpäiville.”

Genin ravintolasuositukset Tampereella:

  • Sushibar Umami ”Tampereen paras sushiravintola.”
  • Yi Wei Sushi ”Parasta, autenttisen makuista kiinalaista ruokaa.”
  • Bombay ”Tampereen paras intialaisravintola Hervannassa!”