Janne SuokasUusi viestintäasiantuntijamme Janne Suokas siirtyi Tuluksen palvelukseen kansainvälisestä mediayhtiöstä helmikuussa. Edellisessä työssään hän teki erilaisia Kiinaan liittyviä mediasisältöjä muun muassa radioon ja verkkoon.

”Kirjoitin paljon Kiinan taloudesta, teknologiasta, kaupasta ja investoinneista. Kävin myös usein juttukeikoilla erilaisissa isoissa kansainvälisissä tapahtumissa Kiinassa”, Janne kertoo.

Jannen erityisosaamista onkin erilaisten kulttuurien välinen kommunikaatio. Lisäksi hän mainitsee erityistaidokseen lokalisoinnin, eli sisältöjen muokkaamisen paikalliselle yleisölle ja kohteen olosuhteille sopivaksi. Aiemmasta työkokemuksesta on myös karttunut ymmärrys globaalia taloutta ja sen toimintaa kohtaan.

”Joskus olen laskenut, että olen tehnyt töitä lähes 30:n eri kansallisuuden kanssa”, hän laskeskelee.

 

Yritysviestinnän maailma houkutteli vaihtelua kaivannutta Jannea

Alkujaan Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Janne on valmistunut vuonna 2006 Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan kansainvälinen politiikka.

Tuluksesta ja yrityksen työvoimatarpeesta Janne kuuli entiseltä työkaveriltaan. Vaihtelu entiseen alkoi houkutella, sillä hän oli työskennellyt edellisellä työnantajallaan jo pitkään.

”Kaipasin jotain uutta ja erilaista aikaisempaan työhön verrattuna. Yritysviestintä alana on sellainen, että se vaikutti potentiaaliselta. Taustani huomioiden ajattelin, että minulla olisi siihen paljon annettavaa”, Janne kertoo.

Kitaransoittoa, nyrkkeilyä ja lukemista vapaa-ajallaan harrastava Janne toimii viestintäasiantuntijana vastaten muun muassa tiedotusprojekteista, viestintäpalveluista ja julkaisuista sekä monipuolisesta sisällöntuotannosta eri asiakkaille, työkielenään suomi ja englanti.

Jannen saapumisen jälkeen Tuluksen työntekijäkaartin miesedustus tuplaantui. Naisvaltainen työyhteisö ei kuitenkaan ole miestä säikäyttänyt ja toimituksen väki on toivottanut hänet hyvin tervetulleeksi.

”Mielikuva Tuluksesta helposti lähestyttävänä ja mukavana työpaikkana on ehdottomasti vahvistunut”, hän vahvistaa.

 

Jannen kolme tärppiä:

  • The Economist Espresso -sovellus. “Arkiaamujen tiivis katsaus merkittävimpiin uutisaiheisiin ympäri maailman. Taattua The Economist -laatua, mutta hinnaltaan edullinen.”
  • BBC Radio 4 Analysis -podcast. “Jos haluaa ymmärtää jotain politiikan, talouden tai teknologian ilmiötä ja sen eri puolia, kannattaa kuunnella Analysis-ohjelman episodi aiheesta.”
  • Sinocism-uutiskirje. “Bill Bishopin toimittama uutiskirje tarjoaa asiantuntevat tulkinnat siihen, mitä maailman toiseksi suurimmassa taloudessa eli Kiinassa tapahtuu.”

Janne Suokas

Viestintäasiantuntija
Janne Suokas
p. +358 44 751 0211
etunimi.sukunimi@tulus.fi