Riikka Finnilä

Digiprojektien moniosaajaksi itseään kuvaileva Riikka Finnilä saapui vahvistamaan Tuluksen verkkoviestinnän osaamista tammikuun lopussa. Asiakaspalvelu- ja toimistotehtävissä aikaisemmin työskennellyt Riikka hakeutui Tulukseen tuttavansa vinkkauksesta äitiyslomansa jälkeen. Vain kuukauden työskentelyn jälkeen Riikasta tuntuu, että hän on todella löytänyt itselleen sopivan paikan.

”Tuntuu, että olen oikeassa paikassa tekemässä oikeita asioita. On ollut ilo huomata, että lokero, josta minulle vihjattiin, on ollut erityisen sopiva”, hän kertoo innostuneena.

Myönteisellä ja päämäärätietoisella Riikalla on taustallaan liuta erilaisia opintoja muun muassa materiaalitekniikasta, ranskan kielestä ja viimeisimpänä tietojenkäsittelytieteiden kandidaatin tutkinto Tampereen yliopistosta vuodelta 2017.

Ennen Tulusta Riikka oli pitkään töissä liikuntakeskuksessa, jossa hän teki monipuolisia töitä aina tapahtumatuotannosta myyntiin. Miltei kaikissa työpaikoissaan Riikka on vastannut muiden töiden ohessa myös työnantajan verkkosivuston päivityksistä.

Viestintäala kiinnosti Riikkaa jo lukiossa. Hänen opettajansa patistikin kielellisesti lahjakasta abiturienttia hakemaan tiedotusopin linjalle yliopistoon jatko-opintoihin. Äidinkielen lisäksi myös matemaattisesti pätevä Riikka oli valinnan vaikeuden edessä, ja päätyi lopulta Tampereen teknilliseen yliopistoon opiskelemaan materiaalitekniikkaa.

”Monialaisista opinnoista on ollut valtavasti hyötyä”

Sittemmin Riikka on opiskellut yliopistossa kieliä, ja taitaa suomen lisäksi sujuvasti englannin, ranskan sekä kohtuullisen hyvin ruotsin, espanjan ja saksan. Materiaalitekniikkaa opiskellessaan Riikka vietti myös vaihtovuoden Ranskassa Champagnen alueella. Kielitaidosta ja monialaisista opinnoista hän on huomannut olevan valtavasti apua nykyisessä työssään.

”Ymmärrän vähintäänkin auttavalla tasolla lukuisia eurooppalaisia kieliä, mistä olen huomannut olevan todella paljon hyötyä jo ensimmäisiä työtehtäviä, kuten globaalin asiakkaan web-sivuston kieliversiointia, tehdessäni”, Riikka sanoo.

Riikan vapaa-aika on tällä hetkellä tiiviisti sidottu 1-vuotiaan esikoispojan kanssa touhuamiseen ja vastahankitun kotitalon remontoimiseen. Kun vain aikaa liikenee, energinen ja iloinen Riikka harrastaa ulkoilua ja liikuntaa: talvisin lumilautailua ja kesäisin veneilyä ja retkeilyä.

Paras juhlajuoma:

André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Champagne Brut

“Ranskan shamppanjalaaksossa asuessani opiskelijoidenkin juhlissa juotiin shamppanjaa, ja yhäkin panostan juhlajuomaan sopivan tilaisuuden tullen. Tämä on luottoshamppanjani niihin hetkiin!”, Riikka kertoo.

 

Paras kalapaikka:

Riikka ja hänen perheensä ovat ottaneet moottoriveneellä haltuunsa sekä Näsijärven että Pyhäjärven.

”Yhteisillä kalareissuilla suurin saaliimme on ollut viisikiloinen järvitaimen! Paras kalapaikka on…tietenkin aina salaisuus!”

 

Paras tyylivinkki:

”Pukeudu aina vähän yli! Jos jokin asuste tuntuu olevan vähän liikaa, se on todennäköisesti juuri sopiva katseenvangitsija. Kokeile rohkeasti lisätä luottoasuusi yhtenä elementtinä vaikkapa paljetteja, olkatoppauksia tai villi kuosi!”

Riikka Finnilä

Verkkoviestinnän suunnittelija
Riikka Finnilä
p. +358 50 597 9999
etunimi.sukunimi@tulus.fi