Tuore viestintäassistenttimme Krista Lampi nimettiin vakituiseksi tulukseksi vuodenvaihteen jälkeen. Hänen työnsä sisältää pääasiassa digitaalista viestintää sekä brändi- ja markkinointitehtäviä. Kristan puheviestinnän maisteriopinnot Tampereen yliopistossa jatkuvat vielä ainakin vuoden, ja hän työskenteleekin toistaiseksi osa-aikaisena.

Kristalle on kertynyt jo aiempaa viestinnän työkokemusta UPM Kymmene Oyj:n ja Kouvola Innovation Oy:n palveluksista kahdelta viime kesältä. Viime syksynä UPM:n harjoittelukesän jälkeen hän päätti hakea opintojensa ohella vakitöihin viestintätoimistoon. Ennen vakinaistamistaan hän työskenteli syksyn määräaikaissopimuksella.

”Viestinnässä yhdistyy kaikki asiat mistä pidän, ja missä olen hyvä”

Myös kauppatieteiden perusopinnot yliopistolla lukenut Krista on luontaisesti kiinnostunut monenlaisista asioista, minkä vuoksi hän tarttuu innolla projektiin kuin projektiin. Hänellä on myös uniikki kyky sanallistaa asiakkaiden toiveita.

”Olen tosi hyvä haistelemaan, mitä asiakas voisi haluta, vaikka hän ei sitä itse osaisi kertoa. Pohdin, mikä voisi kussakin tilanteessa toimia ja käytän paljon omaa ideointia”, Krista kertoo.

Vielä abiturienttina Kouvolan lyseon lukiossa Kristalla ei ollut aavistustakaan tulevasta jatko-opiskelupaikastaan. Lopulta hän löysi kuitenkin tutkinto-ohjelman, joka herätti heti kiinnostuksen.

”Katsoin puheviestinnän pääsykoemateriaaleja ja tajusin, että tässähän yhdistyy kaikki ne asiat mistä pidän ja missä olen hyvä: kirjoittaminen, esiintyminen ja vuorovaikutustaidot. Siinä vaiheessa valinta tuntui päivän selvältä”, Krista muistelee.

Krista arvostaa sitä, että tuluksia ei ole sidottu tiettyyn rooliin

Krista on reilun puolen vuoden työssäoloajan jälkeen pitänyt Tuluksessa erityisesti siitä, että työyhteisössä on annettu kaikille mahdollisuus halutessaan sukkuloida eri viestinnän osa-alueiden välillä.

”Aikaisemmissa työpaikoissa olen huomannut, että helposti pysytellään vaan omissa rooleissa. Täällä tuntuu olevan mahdollisuus laajentaa omaa osaamista useammille osa-alueille”, brändi- ja markkinointitehtäviin vastikään laajentanut Krista hehkuttaa.

Opinnot yhdistettynä työntekoon pitävät Kristan kiireisenä, mutta niiden ulkopuolella hän nauttii rentoutumisesta hyvien tv-sarjojen äärellä. Kuitenkin Kristan vapaa-ajan ehdoton keskipiste on hänen 5-vuotias italianvinttikoiransa, Dobby.

Krista suosittelee:

”Kotikaupungistani tulee suurin herkkuni ja ylpeyden aiheeni – kouvolalaiset lakut! Parhaimpia ovat Kouvolan lakritsin perinteiset lakut, mutta kokeilunhaluisille sopii myös Lakumestan valkosuklaalaku lakujauheella.”

Viestintäassistentti
Krista Lampi
p. +358 50 475 5139
etunimi.sukunimi@tulus.fi