Tässä päivittyvässä kuvatarinassa seuraamme tulusten edesottamuksia pääkaupunkiseudun vilinässä. Kuinka sujuu metromatka? Minne Petra harppoo? Kuka löytää ensimmäisenä kahvia?

Ooh! Mikä on tämä oranssi ilmestys? Se on tulus! Stadissa! Tällä kertaa maanalaisessa maailmassa. Tässä kuvassa tuore tulus, Satu Peltola, matkustaa varmoin ottein, rystyset valkoisina ja kynnet punaisina, pääkaupunkiseudun päätähuimaavassa ihmisvilinässä. Toimittajatausta takaa sen, että Satu sujahtaa hetkessä sisälle aiheeseen kuin aiheeseen, sulautuen kameleontin lailla ympäristöönsä.

Satu on itse kotoisin Helsingistä ja väittää tuntevansa pääkaupunkiseudun kuin omat taskunsa. Mutta tiedä häntä? Sadun taskuista nimittäin löytyy milloin skootterin avaimet, potkulautailuun sopivat vaihtovaatteet, vasara, kolmen pojan retkieväät, vatupassi tai ruohikon ilmauskengät. Kun Satu saapuu paikalle, asioita alkaa tapahtua! Kokeneena toimittajana Satu selvittää asiat perin pohjin, innostuu niistä ja muuttaa faktat sekä innostuksen erinomaisiksi tarinoiksi iskevillä otsikoilla. Sadulla on kokemusta myös videotuotannosta ja kiivastahtisesta verkkotoimittajan vuorotyöstä.

Uskomaton tilanne! Tulukset ovat Stadissa! Tämä tulus tässä on Freija Metsähalme. Freijan mielestä ehdottomasti parasta Tuluksen aktivoitumisessa pääkaupunkiseudulla on se, että pääsee vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista viestinnän aiheista helsinkiläisten kollegojen kanssa. Tässä Freija istuu rennolla puistolounaalla kirjoittajaystävänsä kanssa. Tuluksille tyypilliseen tapaan Freijalla on iloinen asenne työhön, eikä hän jähmety kiveksi haastavienkaan kirjoitustehtävien edessä. Freija ei missään nimessä halua nostaa itseään jalustalle, mutta istuu mielellään niiden läheisyydessä ja sallii huvin muille.

Freija lassottiin Tulukseen lokakuussa 2017. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Aamulehdessä, paikallislehden päätoimittajana sekä yritysviestinnässä Suomen suurimmassa metsäyhtiössä. Freijan tausta lehtityössä näkyy siinä, että nainen hioo ja pohtii otsikoita intohimolla ja antaumuksella. Freijan tarinankerrontataidot ovat saaneet paljon kiitosta esimerkiksi asiakkaidemme vuosikertomuksia koostettaessa! Freija jos kuka osaa tehdä tikusta, mutterista, pahvista tai vaikka vivusta hyvää tarinaa ja vetäviä otsikoita.

reetta salmi

Nyt jäi iso kala koukkuun! Tai oven väliin? Sehän on tuluksen toimitusjohtaja Reetta Salmi! Reetta on tyypillisen tuluksen tapaan hakeutunut ensimmäisen kahvilähteen äärelle uudelle paikkakunnalle saavuttuaan. Reetta löytää pääkaupunkiseudulla luoksesi vaikka selkä edellä. Helsinki on nimittäin kotiseutua tälle Kannelmäen alkuperäisasukkaalle. Nyt Reetan löytää Postitalosta Tuluksen uudesta toimipisteestä harva se päivä.

Reetta on ollut tulus jo yli 10 vuotta. Tämä sanataituri, oikoluvun piirimestari ja tarinankerronnan ässä asiakkaidemme hihassa on johtanut koko puljua vuodesta 2013. Reetan erityislahjakkuuksiin kuuluvat tarkkanäköisyys ja taito asettua asiakkaidemme saappaisiin viestintäsuunnitelmia ja -strategioita laatiessaan. Eikä siinä vielä kaikki! Reetta osaa asettua myös asiakkaidemme asiakkaiden saappaisiin. Hän tietää myös, millainen suunnitelma saadaan oikeasti vietyä läpi ja millaisin resurssein.

nix

Kukas se tässä marssii Helsingin Rautatieasemalla ihan muina miehinä? Se on taas yksi tulus! Mistä näitä riittää? No Seinäjoelta tietysti! Nix, tutuille ihan vaan Xiaohong Ni, junailee töihin Seinäjoelta Tampereelle harva se päivä. Välillä Nix unohtuu raiteille ja päätyy Helsinkiin asti. Tämä ei häntä kuitenkaan haittaa! Nix, vanha helsinkiläinen, osaa suunnistaa palaveriin kuin palaveriin pääkaupunkiseudun pahimmassakin aamuruuhkassa. Nixin silmissä Tampereen ja Helsingin kaltaiset kaupungit ovat oikeastaan maalaiskyliä, sillä Kiinassa kaikki on huomattavasti suurempaa. Kyllä kelpaa tepastella rautatieaseman catwalkilla.

Nix kannattaa kutsua hätiin, kun sinä, tai vaikka koko yrityksesi, tähyää Aasian markkinoille. Leijonanosan Nixin työajasta tuluksessa vievät erilaiset sosiaalisen median sisällöt, joista suuren osan Nix laatii kiinaksi WeChat-sovellukseen. Viikon aikana Nix tuottaa asiakasyrityksillemme kahdesta neljään pitkää ja perusteellista WeChat-artikkelia. Tämän lisäksi Nix kirjoittaa sujuvasti englanniksi ja hoitaa käännökset mandariinikiinasta englanniksi ja takaisin. Nixin kanssa on aina hauska tehdä töitä! Haluaisitko sinäkin napata miljardi uutta asiakasta?

Ota yhteyttä Nixiin. Nyt myös Stadissa!

Nixin saat kiinni numerosta +358 40 670 0046

petra niemi

Taas uusi tulus bongattu Helsingissä! Tämä tässä on Petra. Kuten moni muukin tulus, hakeutuu hän mielellään erilaisten kulttuurikohteiden ja -elämysten äärelle. Tässä Petra marssii kohti Ateneumia päättäväisin ottein! Valitettavasti Petralla kävi huono tuuri. Ateneum, kuten muutkin museot, on kiinni maanantaisin! Ei se mitään Petra! Töissähän sinun pitäisi joka tapauksessa olla! Keksitkö sinä tälle kansainvälisen viestinnän asiantuntijalle jotakin tekemistä myös tuleville maanantaille?

Petra kirjoittaa ja toimii sujuvasti niin englanniksi kuin suomeksikin. Näyttöjä löytyy globaalisti toimivien yritysten sisäisen viestinnän monipuolisista viestintätehtävistä, isoista kansainvälisistä asiakaslehtiprojekteista ja verkkoviestinnästä kaikissa muodoissaan. Petra on myös erityisen mukava, jopa tulusten mittapuulla, ja se kertoo jotakin! Petra on työskennellyt kiinalaisella radiokanavalla ja hallitsee myös Aasian viestintäkuviot. Kysy siis Petralta WeChatista 😉

Petralle voit soittaa numeroon +358 44 751 3101

P.S. Erinomaista museoviikkoa!

tuluksetTähän harvinaiseen valokuvaan on saatu kokonaiset viisi tulusta yhtä aikaa. Tyypillisesti tulukset toimivat hyvin itsenäisesti ja soluttautuvat jouhevasti myös muihin laumoihin viestimään. Tuon tuosta tulukset myös yhdistävät voimansa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Sellainen voi olla vaikkapa sinun asiakaslehtesi!

Tässä kuvassa marssii kokenut kotimaantoimittaja, kansainvälisen viestinnän asiantuntija, otsikkohai ja WeChat-asiantuntija. Lauman (toimitus)johtajan tunnistaa punaisesta harjasta. (Toimitus)johtaja muuttaa harjansa asentoa ja sävyä sesongin viimeisimpien trendien mukaan. Muut neljä tulusta ovat seuranneet johtajaa aina Tampereelta asti hyödyntäen nokkelalla tavalla junaa siirtymisessä.

Miten on? Marssitaanko seuraavaksi teille tekemään tuloksellista viestintää?

Reetta kertoo lisää Tuluksen toiminnasta Helsingissä: Tänään Helsinki olet silmissäni kaunis kaupunki

Share This