Esa-Pekka

Tulus on löytänyt aarteen! Kuvittaja Esa-Pekka Niemi on nyt Tuluksen asiakkaiden käytettävissä, kun yrityksellä on tarve virkistää ilmettään visuaalisesti.

Niemi opiskelee Lapin yliopistossa graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa. Tällä hetkellä tekeillä on gradu Pori Jazzin visuaalisesta ilmeestä. Esa-Pekka on tehnyt kuvittajan ja graafisen suunnittelijan freelance-töitä lähes koko opintojensa ajan. Töitä on löytynyt Lapista, Helsingistä, Tampereelta ja Saksasta asti.

– Teen tällä hetkellä saksalaiselle aloittelevalle yritykselle yritysilmettä. Konsulttifirmalla on vielä oma ilme ja identiteetti hakusessa ja autan heitä sen löytämisessä, hän kertoo.

– Lehtiartikkeleiden ja yritysten perinteisten kuvitustöiden ja graafisen suunnittelun lisäksi suunnittelupöydältä ovat valmistuneet muun muassa lautapeli, aulan sisustus ja kirjan kansi. Niemen tyyli on moderni, mutta kuvataiteen käsityöperinteitä kunnioittava.

Kuvituskuva tavoittaa abstraktin ja monimutkaisen

Kuvituskuva toimii usein valokuvaa paremmin kertomaan monimutkaisista prosesseista tai abstrakteista asioista. Ajatellaanpa sellaisia käsitteitä kuin hyvä asiakaspalvelu, lean-toimintamalli, ympäristöystävällisyys tai hyvä tiimihenki. Valokuviin tallennetaan jokin aspekti näistä ilmiöistä, mutta harvoin ilmiön ydintä, tunnelmaa tai vaikutuksia ympäristöön.

– Kuvittaminen sopii vaikeisiin ja laajoihin aiheisiin. Olen tehnyt töitä esimerkiksi lääketieteeseen tai kunnallispolitiikkaan liittyen. Kuvituskuvan tehtävä on herättää mielenkiinto ja tiivistää ilmiö siten, että siihen jaksetaan perehtyä lähemmin, sanoo Niemi.

– Palkitsevinta kuvittajan työssä on se, että saa luomillaan kuvilla auttaa asiakastaan löytämään oman toimintansa ydinajatukset.

– Asiakkaalla on tyypillisesti jonkinlainen näkemys asiasta, mutta se on jollain tavalla sumussa. Usein lukkoja aukeaa jo siinä vaiheessa, kun toimitan kuvituskuvista ensimmäisiä versioita. Asiakas reagoi niihin ja ajatukset kirkastuvat, kertoo Esa-Pekka.

– Strategiseen viestintään erikoistuneen viestintätoimiston ja taitavan kuvittajan liitto toimii. Tarjolla on vaikuttavia ja tyylikkäitä kuvia, oikein kohdennettuina ja vahvalla viestillä varustettuna!

ep_lautapeli

Esa-Pekka on suunnitellut myös lautapelin!