Tuluksessa Minea Hara aloitti elokuussa 2017.Helsinkiläinen Minea Hara on ehtinyt elämässään paljon. Vielä kymmenen vuotta sitten Minea myi kenkiä ja vasta haaveili urasta viestinnässä. “Olin aina tykännyt kirjoittamisesta ja ollut hyvä siinä. Mieheni patistuksesta keksin hakea opiskelemaan viestintää.”

Se oli sitten menoa. Minea valittiin 12 joukossa lukemaan yhteisöviestintää Jyväskylän yliopistoon. Hakijoita oli yli 200. Minea suoritti opinnot ennätysajassa, vain neljässä vuodessa.

Opiskeluaikana Minea sai poikkeuksellista kunniaa. Hän pääsi kirjoittamaan viestintäjärjestö ProComin aikakauskirja ProComma Academiciin kandintyönsä tuloksista. Minea oli tutkinut pörssiyhtiö Talvivaaran tiedottamista ja siinä esiintyvää tarkoituksenmukaista epämääräisyyttä. Myös gradu sijoittajaviestinnästä onnistui niin hyvin, että Mineaa pyydettiin kirjoittamaan siitä artikkeli kansainväliseen tiedejulkaisuun. “Oli mieletön juttu, että tutkimukseni huomioitiin noin.”

Mineaa kiinnostaa myös kansainvälinen viestintä, tarinankerronta ja sijoittajasuhteet. Minealla on kokemusta monipuolisesta sisällöntuotannosta ja kansainvälisestä markkinointiviestinnästä. Hän on työskennellyt aiemmin Valmetille, kirjoittanut juttuja freelancerina erilaisiin verkkolehtiin ja toiminut muun muassa Visit Helsinki -sivuston kotiseuturakkaana vieraskynäbloggarina.

Tuluksessa tiedottajana Minea aloitti elokuussa 2017.

“Elän nyt unelmaani. Haaveeni oli päästä töihin viestintätoimistoon. On hienoa olla Tuluksessa ja tehdä töitä erilaisten asiakasyritysten kanssa. Koko ajan oppii uutta”, Minea iloitsee.

Minea on asunut kolme vuotta Tukholmassa, josta mukaan tarttui vahva ruotsinkielentaito. Hän on työskennellyt vuosia myös englanniksi.

Nyt Minealla on meneillään kotona mielenkiintoinen viestintäprojekti. Hänellä on reilun vuoden ikäinen Otso-poika, joka opettelee puhumaan. “Yritän tehdä hänestä seuraavan sukupolven viestijää”, Minea nauraa.

 

Minea suosittelee:

  • Star Wars. ”Kävin äskettäin katsomassa uusimman Star Wars -elokuvan. Rakastan sitä maailmaa. Suosikkiplaneettani ovat Hoth ja Crait.”
  • Sisäpihat. ”On ihana kurkata rakennusten sisäpihoille. On kuin astuisi johonkin salattuun maailmaan.”
  • To-do-listat. ”Tykkään listata tehtävät lapuille. Näin ne tulevat tehtyä. Samalla tulee tunne, että asiat ovat hallinnassa ja homma etenee.”
Share This