Freija Metsähalme innostui viestinnästä jo opiskeluaikana Tampereen yliopistossa. Kauppatieteiden ja markkinoinnin pääaineopintojen ohella Freija toimi ainejärjestön lehden päätoimittajana. Lisäksi parivuotinen toimittajan koulutusohjelma tutustutti verkkojulkaisemiseen, kuvaukseen ja taittamiseen.

Valmistumisen jälkeen Freija koukkasi kansainvälisen markkinointiviestinnän ja tiedottamisen kautta toimitustyön pariin. Pian Freija oli tuttu näky niin Savon Sanomien kuin Aamulehden printti- ja verkkotoimituksessa.

”Nopeatempoisessa lehtimaailmassa tein juttuja aina talousasioista takapihan hoitoon. Uutinen piti joskus saada eetteriin jopa parissa minuutissa”, Freija kertoo. Olipa kyseessä minkälainen sisältö tahansa, Freijan kirjoissa koukuttava otsikko ja napakka viesti ovat kaiken a ja o.

Seuraavaksi Freija siirtyi Hervannan Sanomien päätoimittajaksi, jossa kolmen lapsen äiti viimeistään hioutui priorisoinnin ja projektinhallinnan ammattilaiseksi. “Päätoimittajana piti hallita isoja kokonaisuuksia ja tehdä kaikkea ideoinnista toteutukseen. Opin, että mikään ei ole mahdotonta. Nyt tiedän myös, että niin journalismissa kuin viestinnässä kilpailua käydään ihmisten ajasta. Hyvä sisältö myy.”

Tuluksen tiedottajana Freija aloitti syksyllä 2017. Sisältöjen moniosaaja on kotonaan artikkeleiden, somen, tiedotteiden ja markkinointimateriaalien tiimellyksessä. Työt sujuvat niin suomeksi kuin englanniksi.

”Asiakasyrityksen Oma tuluksena on inspiroivaa päästä tekemään hommia tosi osaavien ihmisten kanssa. Samalla pääsin palaamaan taas markkinoinnin pariin”, Freija iloitsee.

Viestintätoimiston arjessa oppii jatkuvasti uutta. ”Uskon, että pystyn siirtämään Tulukselle lehtimaailmassa opittua näkemystä siitä, mikä on taatusti koukuttavaa ja sitouttavaa sisältöä.”

 

Freija innostuu näistä:

  • Meri ja merenrannat ”Tampereella Nässyn ranta menee melkein merestä!”
  • Auto- ja matkailulehdet ”Vahvasti kohderyhmälle suunnatuista lehdistä löytyy usein mielettömän taidokkaasti kirjoitettuja juttuja.”
  • Ratina ja Laukontori ”Pyhäjärven kupeessa on hyvää tamperelaista fiilistä.”
Share This