Uutta voimaa ja näkemystä sisällöntuotantoon on tuonut helmikuussa aloittanut tuore tuluksemme, Valma Korhonen. Valma viimeistelee parhaillaan journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopintojaan Tampereen yliopistossa, joten vielä kevään hän toimi Tuluksessa osa-aikaisena viestintäharjoittelijana. Kesän kynnyksellä hänen tittelinsä vaihtui kuitenkin harjoittelijasta tiedottajaksi, ja syksyllä hän jatkaa tiedottajan tehtävissä gradun tekemisen ohessa.

Tekstin- ja sisällöntuotannosta Valmalla on aiempaa työkokemusta journalismin puolelta kahdesta eri uutistoimituksesta, aikakauslehdestä ja freelancerina. Täysin tuntematonta maaperää ei yritysviestintäkään ollut, sillä hän on opiskellut sivuaineena yliopistolla organisaatio- ja puheviestintää sekä muun muassa markkinoinnin perusteita.

Toimittajana työskentelystä Valma kokee olleen paljonkin etua myös viestinnässä: ”Olen hektisestä toimitustyöstä oppinut muun muassa hyvää kiireen- ja paineensietokykyä, sujuvaa kirjallista ilmaisua sekä kiinnostavien, yleisöä puhuttelevien sisältöjen tekemistä aiheesta kun aiheesta.”

Sekä journalismissa että viestinnässä vaaditaan Valman mielestä monia samoja taitoja: ”Sen lisäksi, että tekstien tuottaminen on keskeisessä roolissa, on kummassakin ymmärrettävä, miten esimerkiksi yleisöjä houkutellaan sisältöjen pariin”, hän pohtii.

”Tuluksen brändi vaikutti minulle sopivalta”

Kuinka Valma sitten löysi tiensä juuri Tulukseen? Loikkaus yritysviestinnän puolelle oli houkutellut häntä jo pitkään. Opintojen ollessa loppusuoralla, aika oli oikea.

”Tulus oli ensimmäinen ja ainoa viestintätoimisto, johon otin yhteyttä, ja onnekseni heti tärppäsi”, Valma iloitsee.

”Brändi, joka Tuluksesta minulle välittyi, istui omaan osaamiseeni ja persoonaani. Olen viihtynyt täällä oikein hyvin ja päässyt hyödyntämään lähes koko osaamistani; tuottamaan erilaisia tekstejä yritysten ulkoiseen ja sisäiseen viestintään, sisältöjä sosiaaliseen mediaan, valokuvannut, tehnyt kääntämistä… ja lista jatkuu!”

Suomen, englannin ja ruotsin kielen osaamisen lisäksi Valmalla on kielitaitoa espanjaan. Kolmantena opiskeluvuotenaan hän viettikin lukukauden vaihdossa Meksikon kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Guadalajarassa.

”Opiskelin Meksikossa pääaineenani espanjan kieltä. Eläminen täysin erilaisessa kulttuurissa avasi silmiäni monella tavoin ja opetti paljon itsestäni. Tästä kokemuksesta uskon olevan hyötyä muuallakin, kun vain töissä!”

Valman vinkit Tampereelle:

  1. Retki Viikinsaareen
  2. Pyynikin näkötorni ja munkkikahvila
  3. Guru’s Kitchen & Bar -ravintola

Valma Korhonen
Tiedottaja
p. +358 50 460 8216
etunimi.sukunimi@tulus.fi

 

TARVETTA LISÄKIPINÄLLE?
Tilaa uutiskirjeemme!
Tarjoamme säännöllisesti inspiraatiota ja
oivalluksia viestinnän voimasta.
 Tilaa
close-link
Share This